Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
Οι εργαζόμενοι πανηγυρίζουν τη νίκη τους. Δε θα τους ξινίσουμε τα μούτρα. Αλλά οι ανοικτοί λογαριασμοί με την Κόκα Κόλα και τα καμώματά της παραμένουν. Δε σταματάμε έως να αρχίσουν να δουλεύουν όλες οι γραμμές παραγωγής σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία της Θεσσαλονίκης προβλέπει να συζητηθεί το ζήτημα πολύ σύντομα, όπως τόνισε στο Εθνικό Συμβούλιο, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα Κόλα 3 Ε Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ευθυμιάδης. Ο ίδιος χρησιμοποίησε και τη χαρακτηριστική λαϊκή έκφραση «στη βράση κολλάει το σίδερο».
Συμμαχητές και συμμαχήτριες, η Κόκα Κόλα θέλει να κερδίσει χρόνο, για αυτό εμείς πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Κεντρικός μας στόχος είναι να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό νέα συμφωνία για την άμεση επαναλειτουργία ΟΛΩΝ των γραμμών παραγωγής στην Θεσσαλονίκη. (Για την Πάτρα θα δούμε πως θα χειριστούμε το ζήτημα, διότι μαθαίνουμε ότι υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις που δεν τιμούν τους εργατικούς αγώνες).
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ «ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ»;
Η συμφωνία των εργαζομένων και των εκπροσώπων της πολυεθνικής ήταν να αποσυρθούν οι βουλγάρικες κοκακόλες από την αγορά της Βόρειας Ελλάδας, αλλά δεν είδαμε καμία κίνηση ακόμη. Τα ράφια των καταστημάτων στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας είναι φορτωμένα με προϊόντα από την Βουλγαρία. Κάθε κοκακόλα που αναγράφει στη συσκευασία της ότι παρασκευάζεται στην Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι βουλγάρικη. Θα αποσύρει η πολυεθνική Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον τα βουλγάρικα προϊόντα της ή θα τα αφήσει στα ράφια για να καταναλωθούν από τους ανυποψίαστους καταναλωτές της Βόρειας Ελλάδας;
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ
Η δουλειά που κάνουμε φέρνει αποτέλεσμα. Τα στελέχη της πολυεθνικής παραπονιούνται στους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα γραφόμενά μας και για τις προτάσεις μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό.
Το όνομα Στάθης Γιαννέλος εξαφανίστηκε από τα μπλογκς, εάν συνεχίσει η Κόκα Κόλα στο ίδιο μοτίβο εκκαθαρίσεων των θέσεων εργασίας με τις εξαγορές και τη διαφθορά των συνειδήσεων θα πρέπει να υπολογίζει με την εξαφάνιση του ίδιου του προϊόντος της από την Ελλάδα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί παρακολουθούμε τις πρακτικές της και μαθαίνουμε.
Γιώργο Βράνη  οι «εξαγορασμένες απολύσεις» στην Θεσσαλονίκη πιστώνονται στη δική σου προσωπική ικανότητα να χειρίζεσαι με εξαιρετική εντιμότητα και δεξιότητα τα χρήματα των μετόχων της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον. Η κοινωνία, όμως, πρέπει να γνωρίζει ότι η καταστροφή των θέσεων εργασίας στην Θεσσαλονίκη είναι πρωτίστως δικό σου έργο. Οι εργαζόμενοι όλους εκείνους τους οποίους «έπεισες» με τα χρήματα της Κόκα Κόλα και ποιος γνωρίζει με τι άλλα ακαταμάχητα επιχειρήματα να εγκαταλείψουν τον αγώνα και την αξιοπρέπειά τους – στη γενική συνέλευση του σωματείου δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από την πλευρά τους- τους αποκαλούν «προδότες». Εμείς δε θέλουμε να φανούμε τόσο σκληροί απέναντι σε αδύναμους και ενδοτικούς ανθρώπους. Απλώς τους θεωρούμε θύματα της πολιτικής της πολυεθνικής Κόκα Κόλα, εκτελεστικό όργανο της οποίας στην Θεσσαλονίκη είσαι εσύ αυτοπροσώπως. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, ούτε θα το λύσει η πολυεθνική Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον εάν σε μεταθέσει.  Η μόνη εξιλέωση για σένα και την πολυεθνική Κόκα Κόλα είναι να ξαναλειτουργήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι γραμμές παραγωγής στην Θεσσαλονίκη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παρά την σιωπή που τηρούν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το Διαδίκτυο αποδεικνύεται ως ένας από τους κυριότερους συμμάχους των εργαζομένων. Η απεργία της Θεσσαλονίκης είχε αντίκτυπο και στους Έλληνες της Γερμανίας. Στο Αννόβερο μια ομάδα Ελλήνων με κοινωνική ευαισθησία «κατέβασαν» την αφίσα των απεργών με τα δύο μπουκάλια από την ιστοσελίδα της ΠΟΕΕΠ, την τύπωσαν και την κόλλησαν σε όλα τα ελληνικά εστιατόρια της περιοχής της Κάτω Σαξωνίας. Σημειωτέον ότι η Κόκα Κόλα στην Γερμανία δεν ανήκει στο τμήμα της 3 Ε.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ…
Έλληνες του Βελγίου ήλθαν σε επαφή με τους απεργούς τις τελευταίες ημέρες της απεργίας και ζήτησαν να τους δοθούν οδηγίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στον απεργιακό αγώνα. Και πριν διατυπωθούν οι πρώτες προτάσεις για έμπρακτη αλληλεγγύη και από το Βέλγιο, η Κόκα Κόλα κινήθηκε για να προλάβει επιδείνωση της θέσης απέναντι στους απεργούς, άλλωστε είχε πετύχει ένα μέρος του  σχεδίου της. [Σε αυτό το σχέδιο θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες και θα προτείνουμε διάφορες δράσεις για να το ανατρέψουμε ολοκληρωτικά. ΟΙ εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους ως ένα βαθμό, η κοινωνία θα πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στο ίδιο της το μέλλον. Πρώτο βήμα είναι να εξαναγκάσουμε την Κόκα Κόλα να λογοδοτήσει δημοσίως για τις επιλογές της. Και σε αυτόν τον τομέα είμαστε ισχυρότεροι από αυτούς. Αυτοί το γνωρίζουν καιρός να το μάθουμε και εμείς!].
ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΒΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΤΑ ΜΜΕ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ
Φάση πρώτη: Απαιτούμε να αποσυρθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι βουλγάρικες  κοκακόλες από τα ράφια όλων των καταστημάτων της Βόρειας Ελλάδας. Σκεφτείτε διάφορες μεθόδους  επικοινωνιακού και καταναλωτικού ανταρτοπολέμου. Αφήστε τη φαντασία σας να επινοήσει. Και μη λησμονείτε, ότι η πρώτη πισώπλατη μαχαιριά που μπορείτε να δώσετε στην πολυεθνική είναι να καταναλώνετε  προϊόντα αντίπαλων εταιριών. Τρέμουν στην ιδέα να χάσουνε και έναν μοναδικό πελάτη τους ακόμη και για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν χάνουν έναν πελάτη είναι σα να χάνουν τον κόσμο όλο.
Συμμαχητή και συμμαχήτρια δε φαντάζεσαι πόσο σημαντικός είσαι για αυτούς ως καταναλωτής, μπορείς να γίνεις ακόμη πιο σημαντικός και για τον ίδιο σου τον εαυτό: παίξε δοκιμάζοντας διαφορετικά είδη κόλας, εκτός από την κοκακόλα, θα αισθανθείς μοναδικός/ μοναδική και θα νιώσεις υπέροχα. Είναι σαν το «ξενοπήδημα» χωρίς, όμως, το άγχος και το φόβο της αποκάλυψης. Πότες της κοκακόλα «ξενοπιείτε» άφοβα και θα αισθανθείτε σαν τον The master of the cola-universe

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ… ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ
ΔΕΙΤΕ:
Στα κάτεργα της Coca Cola στην Ιταλία (βίντεο)
Το εισαγωγικό κείμενο είναι της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
http:www.theinsider.gr./index.php?=com_content&view=article&id+17746:sta-katerga-tis-coca-cola
Σημειώνουμε ότι η Κόκα Κόλα στην Ιταλία ανήκει στην «ελληνική πολυεθνική» Κόκα Κόλα 3 Ε!
Αγαπητοί φίλοι από την Αράχοβα, Δίστομο, Άσπρα Σπίτια η επόμενη μας ανάρτηση είναι εξαιρετικά αφιερωμένη…. στη μοναδική προσωπικότητα του τόπου σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου