Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ»
Έληξε η απεργία
στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης
Συνάδελφε Δουμάνη μας το χαλάσετε πάνω στο καλύτερο. Μια βδομαδούλα ακόμη και θα είχαμε ΛΩΛΑΝΕΙ  τους βρανογιαννελολωλάδες!
Συμμαχητές και συμμαχήτριες του διαδικτύου, παραμένουμε στις επάλξεις, οι εργάτες συμφώνησαν, εμείς όχι. Έχουμε ακόμη πολλά, πάρα πολλά, να πούμε…

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΘΕΜΑ
Το κείμενο που ακολουθεί είχε γραφεί πριν γίνει γνωστή η συμφωνία εργαζομένων και εκπροσώπων της εταιρίας. Διαβάστε το και ας είναι και ληγμένο. Οι συμβουλές μας είναι ούτως ή άλλως χρήσιμες και δεν κοστίζουν τίποτε. Εξάλλου εδώ είμαστε και να θυμηθείτε με την Κόκα Κόλα δεν τελείωσε το «θέμα» μας…

Κόκα Κόλα: Οι εργάτες τους στριμώχνουν,
εμείς μπορούμε να τους λωλάνουμε!
Αγαπητοί συμμαχητές και αγαπητές συμμαχήτριες.
Θυμηθείτε τι αναφέραμε στο πρώτο κείμενο μας που αναρτήσαμε σε αυτό εδώ το πρωτοποριακό site με εκείνον τον βαρύγδουπο τίτλο, «Κόκα Κόλα, πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους απεργούς».
Μπορούμε να είμαστε περήφανοι, διότι και εμείς βάλαμε ένα λιθαράκι στον να πέσουν κατακόρυφα στην Θεσσαλονίκη οι πωλήσεις των προϊόντων της Κόκα Κόλα.
Σας υπενθυμίζουμε μια απλή συνταγή αντίστασης στα σχέδια της Κόκα Κόλα που προτείναμε σε εκείνο το κείμενό μας: «Κάθε μέρα περνάμε από τον ψιλικατζή της γειτονιάς μας και του δηλώνουμε ότι δε θα ψωνίσουμε τίποτε και αυτή την ημέρα διότι έχει προϊόντα Κόκα Κόλα στο ψυγείο του εν καιρώ απεργίας». Μάλιστα επικαλεστήκαμε και τον Δημήτρη Λόη: «Και αυτό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Λόη, «αντανακλά την αποφασιστικότητά μας να εστιάζουμε πάντα στη «μεγάλη» εικόνα και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας, στηριζόμενοι στη γερή βάση των αρχών μας, που αποτελούν την ίδια τη δομή και το DNA του οργανισμού μας». Έγραψε πάλι ο Λόης!». Αυτά γράφαμε και εμείς και «γράφουμε» καθημερινά στα ράφια των πολυκαταστημάτων, που γεμίζουν από ανταγωνιστικά προϊόντα της Κόκα Κόλα. Είμαστε περήφανοι για τις σουβλιές που δίνουμε στην χοντρόπετση Κόκα Κόλα!
Συμμαχητές και συμμαχήτριες,
προσθέστε στον προσωπικό σας ψιλικατζή και τον προσωπικό σας σουβλατζή και ασκηθείτε στον καταναλωτικό ανταρτοπόλεμο. Κάθε γυράδικο που σέβεται τον εαυτό του εκδίδει και ένα διαφημιστικό φυλλάδιο. Παίρνετε, λοιπόν, ένα φυλλάδιο, διαβάζετε τα περιεχόμενα, έρχεστε στα αναψυκτικά και προσέχετε εάν υπάρχουν προϊόντα της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον: κοκακόλα, φάντα, σπράιτ, κλπ. Και αρχίζετε να παίζετε το παιχνίδι του θυμωμένου καταναλωτή: «Δεν έχετε άλλη μάρκα κόλα; Δε ξέρετε ότι είναι εισαγωγής από Βουλγαρία; Και θέλετε τώρα εγώ να παραγγείλω, όταν κλείνει το εργοστάσιο; Σε ποια πόλη ζείτε; Με συγχωρείτε είμαι αναγκασμένος / αναγκασμένη να παραγγείλω από αλλού;». Λίγο χιούμορ χρειάζεται, φαντασία και συντονισμό.
Μπαίνετε μετά στο Διαδίκτυο και μοιράζεστε τη «φρικτή εμπειρία» σας με το κοινό για το  γυράδικο που εξακολουθεί και διανέμει βουλγάρικη κοκακόλα και τα τοιαύτα… Αγανακτισμένος καταναλωτής που έχει δίκιο, αυτός είναι ο ρόλος σου αντάρτη επικοινωνίας. Στο τέλος θα λωλάνουμε ολόκληρο τον Όμιλο. La,la, la, Lola, Lola, la, la, Lola etc., .  Διευθυντά της Κόκα Κόλα Λώλα, εάν δε γνωρίζεις τους  The Kinks, λόγω ηλικίας, ρώτα τον παλαιοροκά Στάθη Γιαννέλο (εξίσου διευθυντή της Κόκα Κόλα – ο καθένας με την ειδικότητά του).   Το υβρίδιο το οποίο προκύπτει από τη σύντηξη μεθόδων αντάρτικου επικοινωνίας με εκείνες του αντάρτικου κατανάλωσης θα λωλάνει το σύστημα.  Όπως οι εργάτες έχουν τινάξει στον αέρα το σύστημα sap της Κόκα Κόλα και σκορπάει εκατομμύρια για την απεργία με τον αναποτελεσματικό απεργοσπαστικό μηχανισμό, έτσι και εμείς θα τινάξουμε στον αέρα την καταναλωτική ισχύ του προϊόντος και τους συμβολισμούς του. Σαν την Lola των The Kinks θα το κάνουμε…kinky! [Βγήκαμε από το θέμα μας πάλι… τα παλιά χούγια δεν κόβονται].
Φάση πρώτη: Απελευθερώνουμε την κατανάλωση από τα δεσμά της Κόκα Κόλα = Δε νοθεύουμε τη γεύση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με κοκακόλα
 Ποτέ ρετσίνα ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με κοκακόλα.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Ελευθερία στη ρετσίνα ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Τώρα δε γράφουμε, αντιγράφουμε…
(Η φαντασία σας μπορεί να οργιάσει και να αναγουλιάσει… δεν υπονοούμε τίποτε συγκεκριμένο, εσείς, όμως, μπορείτε να σκεφτείτε κάτι… )
Σημείωση: Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με το κυλικείο στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής (νέας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις…
Αφιερώστε κάθε πλήγμα στη δημόσια εικόνα της Κόκα Κόλα στο διευθυντή επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της πολυεθνικής Τρία Έψιλον Βασίλη Λώλα. Τιμής ένεκεν, για την αποτελεσματική δουλειά που κάνει και έχουν μουγκαθεί τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα και δεν κάνουν κιχ για τον αγώνα των απεργών της Κόκα Κόλα… άλλη μια εκδοχή της κοινωνικής λωλαμάρας που ζούμε. Να τους λωλάνουμε, πριν μας λωλάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου