Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΑΑΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Κλείνουν τα εργοστάσια και εκβιάζουν τους εργαζόμενους

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 λήγει η εκβιαστική προθεσμία που έθεσε η διεύθυνση της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον στους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας για να αποδεχθούν την απόλυσή τους.
Σε επιστολή της εταιρίας προς «το προσωπικό της παραγωγής» στις 29 Φεβρουαρίου 2012, την οποία υπογράφει η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Βίκυ Μπουζούκη αναφέρονται τα εξής:
Στα πλαίσια εθελουσίας εξόδου με καταβολή αποζημιώσεως διπλάσιας της νομίμου, που αφορά ορισμένα πρόσωπα όπως εσείς, των οποίων η θέση καταργείται, σας καλούμε να γνωρίσετε στη Διεύθυνση Προσωπικού του Εργοστασίου το αργότερο μέχρι της 06/03/2012 και ώρα 14:30 μμ ότι δέχεσθε, για να προβούμε στην σχετική καταγγελία της συμβάσεως και με υπογραφή σχετικής γενικής εξοφλητικής αποδείξεως.
Η αποδοχή του μηνύματος υπόκειται στην απόλυτη κρίση της εταιρείας
Για την εταιρεία
Βίκυ Μπουζούκη
Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας
Για να μην περάσει ο κυνισμός της Coca Cola αγαπητοί συμμαχητές διαμαρτυρηθείτε με κόσμιο και ευγενικό τρόπο στις ακόλουθες  ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Πρόκειται για μια διεύθυνση την οποία δημιούργησε η Coca Cola «προκειμένου να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας». Αγαπητοί εν μπλογκ συμμαχητές μη τους στερήσετε τη χαρά, στείλτε το κατάλληλο mail.
Γιατί η Coca Cola 3 E κρύβει από τη δημοσιότητα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των στελεχών της. Εμείς όμως σας έχουμε μια έκπληξη. Ο  Ευστάθιος Γιαννέλος ή Στάθης Γιαννέλος ή όπως αλλιώς τον ονομάζουνε οι φίλοι του είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διστόμου. Ο άνθρωπος που ασκεί αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους με τα λεφτά της πολυεθνικής Coca Cola Hbc για να «εαυτοαπολυθούν» - γράφουμε σήμερα με τα ελληνικά μας- είναι εκλεγμένος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου(!. Το πρωί κυνηγός κεφαλών εργαζομένων το απόγευμα ενεργός πολίτης.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου Διστόμου είναι: info@daa.gov.gr και επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να προσπαθήσουν κάποιοι καλοθελητές να περιορίσουν την εμβέλεια των ηλεκτρονικών επιστολών σας, σας αποστέλλουμε και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του δήμου, φροντίστε να ενημερώσετε τους υπαλλήλους του δήμου για ποιο λόγο σκοτώνεται στη «δουλειά» τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του δημοτικού τους συμβουλίου και περιφέρεται από Πάτρα, Βόλο, από Βόλο, Θεσσαλονίκη και από εκεί πάλι Πάτρα: boura@distomo.gr , litsos@distomo.gr , liaskos@distomo.gr , asymakis@distomo.gr , kotsou@distomo.gr  
Το εκβιαστικό τελεσίγραφο της Coca Cola Hbc λήγει την Τρίτη 06/03/2012, την ίδια μέρα ο Στάθης Γιαννέλος θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη (αν ισχύουν οι πληροφορίες στο μπλογκ: chronico-apergias@blogspot.com )και θα ενταφιάζει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του δήμου Διστόμου, θα συγκληθεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με κύριο θέμα τον «κανονισμό λειτουργίας νεκροταφείου» των δημοτικών ενοτήτων Διστόμου, Αράχωβας και Στειρίου. Δεν γνωρίζουμε εάν ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μίχος θέλει να κάνει «αναδιάρθρωση» των νεκρών, όπως ο πρόεδρος του δήμου του, που θέλει να «αναδιαρθρώσει» τους εργαζόμενους σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Εμείς «αναδιαρθρώνουμε» την πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής για το βίο και την πολιτεία των αρχόντων του. Άλλες δικτυακές διευθύνσεις από την τοπική κοινωνία του δήμου Διστόμου οι οποίες είναι διαθέσιμες είναι: http://distomoarchives.blogspot.com  και η διεύθυνση http://distomo.blogspot.com

Επισυνάπτουμε την ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ της Coca Cola με την οποία απολύει, μας συγχωρείτε «αναδιαρθρώνει» θέλαμε να πούμε, τους εργαζόμενους
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28.02.2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,
H διοίκηση της Coca Cola Τρία Έψιλον, μετά από επαναξιολόγηση των δραστηριοτήτων μας και των συνθηκών της αγοράς, όπως έχουν διαμορφωθεί, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της λειτουργικής δομής.
Συγκεκριμένα πρόκειται να μεταφερθεί ο όγκος της παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας στις αντίστοιχες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου. [σ.σ. έχει Σχηματάρι και η Βουλγαρία;] Οι εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης και Πάτρας θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλα υποστηρικτικά τμήματα.
Η Εταιρία θα λάβει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, όλα τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους 30 συναδέλφους που επηρεάζονται. [Έτσι λένε τώρα το κλείσιμο των εργοστασίων]. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση των αλλαγών αυτών ξεκινούν άμεσα.
Η λειτουργική αναδιάρθρωση είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις μας έχουν μειωθεί κατά 23% από το 2009, με συνέπεια τη μείωση της παραγωγής κατά 20%. [σ.σ. Έξυπνοι οι «κοκακολάδες» συμπεριλάβαν και το 2009, αλλά αγαπητοί συμμαχητές για ρίξτε μια ματιά στους ισολογισμούς της Coca Cola του 2009, χε! χε! χε! χε!] συμπεριλαμβάνουν και το 2009 Η καταναλωτική πίστη στην Ελλάδα παραμένει από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, ο ΦΠΑ στα προϊόντα μας αυξήθηκε κατά 14 μονάδες βάσης μέσα σε ενάμιση χρόνο ενώ τα σημεία πώλησης στα οποία απευθυνόμαστε διαρκώς συρρικνώνονται.
Η νέα λειτουργική δομή θα επιφέρει οικονομίες κλίμακας και βελτίωση της αποδοτικότητας μας στην ελληνική αγορά, η οποία απαιτεί σαφώς μειωμένα λειτουργικά κόστη.
Η εταιρεία μας θα συνεχίσει την πορεία της στην ελληνική αγορά με σκοπό να προσθέτει διαρκώς αξία στους καταναλωτές, εργαζόμενους, πελάτες και προμηθευτές της και γενικότερα να συμβάλλει ουσιαστικά και με συνέπεια στην ελληνική οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.
Εκτιμούμε ιδιαίτερα την κατανόησή σας και την υποστήριξή σας καθώς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες. [σ.σ. Τέτοια προσπάθεια για όλους εμάς, τι καλοί άνθρωποι]
Η Εταιρεία έχει ορίσει σε λειτουργία ένα αριθμό φαξ και μια ηλεκτρονική διεύθυνση προκειμένου να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας.
FAX: 2106381906
Zoran Bogdanovic
Γενικός Διευθυντής Ελλάδος 

1 σχόλιο:

  1. kalispera file mou. endiaferon polu ta minimata sou. parakalw thelw na epikoinwniseis mazi mou kai na allaksoume links. endiageresai?? to blog mou einai ayto: http://atakes.blogspot.com

    to e-mail mou einai: e-atakes@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή