Τρίτη 6 Μαρτίου 2012


Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ…
ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ
Ξεπεράσαμε μέσα σε λίγες μέρες τα πεντακόσια χτυπήματα και καλπάζουμε… Οι φανατικότεροι αναγνώστες μας βρίσκονται στα γραφεία της Κόκα Κόλα 3 Ε και στο δήμο Διστόμου και Αράχωβας.
Συμμαχητές και συμμαχήτριες, το παιχνίδι της διαφάνειας συνεχίζεται.
Σημείωση πρώτη: Είναι προφανές ότι κάποιοι μας παρακολουθούν. Χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, γιατί αναγκάσαμε το στέλεχος της πολυεθνικής Κόκα Κόλα 3 Ε Στάθη Γιαννέλο, να βγει στο φως του ήλιου από το υπαρξιακό του καταχείμωνο. Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη για να αφαιρεθεί ένα σχόλιο από το ιστολόγιο «Ο Τσοπάνος της Αράχωβας». Η ένδειξη είναι σαφέστατη: «Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου». [4 Μαρτίου 2012, 6:07 μ.μ.]
Το στέλεχος της πολυεθνικής Κόκα Κόλα 3 Ε Στάθης Γιαννέλος πέτυχε αυτό το οποίο επιδίωκε με την παρέμβασή του στον διαχειριστή του ιστολογίου: Να διακοπεί η ανάρτηση που παρέπεμπε στο μπλογκ μας!
Δεν ήταν δα και κάτι τόσο δύσκολο.Η απάντηση του διαχειριστή είναι εντελώς απολογητική, σχεδόν δουλική: «Ο τσοπάνος δεν είχε καμία πρόθεση να εμπλακεί στα εργασιακά ή συνδικαλιστικά της εταιρίας σας κ. Γιαννέλο. Γράφηκε ένα σχόλιο που χωρίς να ελέγξω τον σύνδεσμο στον οποίο οδηγούσε το δημοσίευσα. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της αβλεψίας μου και σας λέω ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει σύνδεση της παραίτησής μας με τα εργασιακά όπως προσπαθούν να περάσουν μέσα από το δημοσίευμα. Διαγράφω το συγκεκριμένο σχόλιο αν και αυτό δεν επανορθώνει το αρχικό λάθος μου αλλά δείχνει ότι δεν έχω πρόθεση ούτε και λόγο να εμπλακώ στις εργασιακές αντιδικίες που δεν αφορούν τον τόπο μας».
Δε θα σχολιάσουμε το ύφος του τσοπανάκου. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. Αποσαφηνίζουμε απλώς ότι ο Στάθης Γιαννέλος δεν είναι ιδιοκτήτης εταιρίας. Η εταιρία Coca Cola 3 E έχει άλλους ιδιοκτήτες. Κατά συνέπεια η έκφραση «εταιρίας σας κ. Γιαννέλο», μάλλον, ως ατυχής θα πρέπει να χαρακτηριστεί. Αλλά ούτε και εκείνο το άλλο, «δεν έχω την πρόθεση ούτε και λόγο να εμπλακώ στις εργασιακές αντιδικίες που δεν αφορούν τον τόπο μας», δεν ευσταθεί. Και τι ευσταθεί με τον Ευστάθιο Γιαννέλο θα μου πείτε. Καλό το ερώτημα. Υποθέτουμε ότι ο διαχειριστής του μπλογκ δεν είναι πραγματικός τσοπάνος και γι΄ αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεται το αυτονόητο,  ότι δηλαδή όταν κλείνουν εργοστάσια σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδα οι επιπτώσεις του «λουκέτου» αφορούν σε όλους τους κατοίκους αυτής της δύσμοιρης χώρας. Ή μήπως όχι;
 Σημείωση δεύτερη: Δε θα ασχοληθούμε με το φουκαρά τσοπανάκο που βγήκε να βοσκήσει τα πρόβατά του στα βοσκοτόπια του διαδικτύου και μόλις είδε τον λύκο το έβαλε στα πόδια. Θα αφιερώσουμε λίγες αράδες στον υπερφίαλο, αλλά φαφούτη, από γλωσσικής απόψεως, λύκο. Ο πολυτάλαντος Στάθης Γιαννέλος της Κόκα Κόλα 3 Ε αποφαίνεται σε «άπταιστα» ελληνικά: «… δεν περίμενα ποτέ ότι θα δημοσίευες μια τέτοια παραπομπή σε ένα blog που δεν γνωρίζω ποιοι κρύβονται από πίσω και το οποίο προσπαθεί να προσωποποιήσει εργασιακά θέματα της εταιρείας που δουλεύω με την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου»! Κοκακολική ασυνάρτητη ιδιόλεκτος. Έχετε διαβάσει κείμενα στελεχών της Κόκα Κόλα; Σκέτο «φτιάξιμο» είναι, σαν την «κόκα»!

Διαβάστε και το αμίμητο: «στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά είναι η πιο βρώμικη επίθεση που έχω δεχθεί, και λυπάμαι που έγινε από τις στήλες τις δικές σου». Πως τα λέει έτσι ο ποιητής! Ή μάλλον ο «σεκιουριτάς». Προφανώς  οι συμπολίτες του αξιότιμου κυρίου διευθυντή δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο προσονείδιο του. Πιθανόν ούτε και ο ίδιος να το γνωρίζει, διότι προέρχεται από το στενό κλάμπ των διευθυντικών στελεχών της Κόκα Κόλα, όπου τα πισώπλατα μαχαιρώματα είναι ο κανόνας του πολιτισμού τους.
Σημείωση Τρίτη (δέσμη σημειώσεων): Επικαλείται ο Στάθης Γιαννέλος της Κόκα Κόλα, γενικώς και αορίστως, κάποια  προβλήματα στο δήμο του Διστόμου για να δικαιολογήσει την αιφνίδια παραίτησή του. Το ερώτημα είναι γιατί κρύβεται από τη δημοσιότητα. 
Ο διαπραγματευτής της Κόκα Κόλα εμφανίζεται και ως προσωποποίηση της μεγαθυμίας! Κατανοεί το θυμό των εργαζομένων, αλλά δε δέχεται να του ταράξει κανείς την μικροαστική του ηρεμία συνδέοντας την παραίτησή του με όσα τραγικά συμβαίνουν σε δεκάδες οικογένειες στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη
Ας εξηγήσει, λοιπόν, ο Στάθης Γιαννέλος στους συμπατριώτες του, πως κατά κακή του σύμπτωση, η παραίτησή του ακολούθησε μία ημέρα μετά το δημοσίευμά μας και τη δημόσια παρότρυνσή μας να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος όλος στο mail του δήμου Διστόμου.
Ας εξηγήσει στους συμπολίτες του ο Στάθης Γιαννέλος, πως και εξαφανίστηκαν οι διαφημίσεις για την κοκακόλα από την τηλεόραση και αντικαταστάθηκαν από εκείνες τις Fanta; Σύμπτωση και αυτό ή πολιτική της «εταιρίας σας» (sic!); Η Κόκα Κόλα 3 Ε απέσυρε τις διαφημίσεις της κοκακόλα και προωθεί εκείνες με τη φάντα για να μην ταυτιστεί η απάνθρωπη πρακτική της εταιρίας απέναντι σε δεκάδες οικογένειες  με το κύριο προϊόν της. Γι΄ αυτό έγιναν και τα πορτοκάλια της φάντα στη διαφήμιση «ελληνικά».
Τέλος, ο Στάθης Γιαννέλος καλά θα έκανε να εξηγήσει στους συμπολίτες τους για τη σχέση της εταιρίας που υπηρετεί με το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ. Μια ματιά στην Wikipedia θα έπειθε και τον πιο δύσπιστο.
Σημείωση Τρίτη: Η δουλειά του Στάθη Γιαννέλου στην Κόκα Κόλα 3 Ε είναι να παραπλανεί ανθρώπους. Υπάρχουν και τέτοιες δουλειές! Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με την παρέμβαση στον Τσοπανάκο της Αράχωβας: «στο δ.σ. θα εξηγήσω τους λόγους της παραίτησής μου που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του δήμου και μόνον με αυτήν». Εδώ ο Στάθης Γιαννέλος είναι στο στοιχείο του – αυτό της παραπληροφόρησης.
Πριν καμιά δεκαπενταριά μέρες οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης υποστήριζαν ότι απεργούν, γιατί η διεύθυνση της επιχείρησης και οι συνεργάτες της, δηλαδή ο Στάθης Γιαννέλος, η Βίκυ Μπουζούκη από την Αθήνα και ο Γιώργος Βράνης της Θεσσαλονίκης είχαν αποφασίσει να κλείσουν το εργοστάσιο.
Η εταιρία δε δίστασε να αφήσει «ανώνυμα στελέχη» της να δηλώσουν στον ημερήσιο Τύπο ότι το εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στην Θεσσαλονίκη δε θα κλείσει. [Τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο ήταν πάμπολλα και η Κόκα Κόλα συνεχίζει να παραπληροφορεί] Μετά από μια εβδομάδα η ίδια η εταιρία με επίσημη ανακοίνωσή της μας πληροφόρησε ότι κλείνει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.  Η Κόκα Κόλα ποτέ δε λέει ψέματα! Ποτέ, μα ποτέ! Είναι η εταιρία της απόλυτης διαφάνειας. Το ίδιο και οι υπαλληλάκοι της.
Υπόσχεση πρώτη: Ευστάθιε Γιαννέλο, σε λίγο το όνομά σου θα γίνει πασίγνωστο στο Διαδίκτυο, το ίδιο και οι πράξεις σου. Σε λενινιστικό ύφος μπορεί να διατυπωθεί η πρόθεσή μας και ως εξής: «γιαννελισμός το ανώτατο στάδιο της κοινωνικής αναλγησίας».
Δυστυχώς για εσένα το κέλυφος προστασίας θρυμματίζεται και θα σταθείς γυμνός μπροστά στην ωμή αλήθεια της κενής σου ύπαρξης («γράφουμε» και πάλι δε μπορείς να πεις).  Ήδη έρχονται σήματα καπνού και από την ποδοσφαιροαθλητική σου δράση. Είπαμε, ότι είσαι πολυτάλαντος, αλλά όχι και έτσι!
Σημείωση τέταρτη: Αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Στάθη Γιαννέλο της Κόκα Κόλα 3 Ε και με το φουκαρά τον Τσοπάνο της Αράχωβας. Μερικές παρατηρήσεις σε σχόλια που ακολούθησαν την χθεσινή ημέρα θα ήταν χρήσιμα για να αντιληφθούμε διάφορα πράγματα για τη χώρα που ζούμε και τους λόγους οι οποίοι μας οδήγησαν εδώ που καταντήσαμε.
Ο σχολιαστής «αντιπολίτευση», μεταξύ άλλων, σημειώνει, ότι: «σημασία έχει ποιος από χθες το διοχετεύει σε όλη την περιοχή και σε διαβεβαιώ δεν είναι δικός μας της αντιπολίτευσης». Οι δικοί μας και οι δικοί σας, η αιώνια μιζέρια του τόπου.
Και προσθέτει ο ίδιος σχολιαστής: «προσπαθούν να φορτίσουν τον γιαννέλο να παραιτηθεί από σύμβουλο[ς]». Δε γνωρίζουμε πως χρησιμοποιούνται τα δημοσιεύματα, αλλά εμείς υποσχεθήκαμε διαφάνεια και θα υπάρξει διαφάνεια. Απομένει στην τοπική κοινωνία να αποβάλλει τον Στάθη Γιαννέλο από την πολιτική σκηνή του τόπου. Και θα τον αποβάλλει εάν έχει πλήρη ενημέρωση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ενημέρωση των πολιτών. Άλλοι κρύβονται και παρεμβαίνουν για να μην ενημερωθεί ο κόσμος.
Χαρακτηρισμοί «λάσπη», «λασπολογία» και άλλοι παρόμοιοι αποσκοπούν στο να στερήσουν τη δημοσιότητα από σημαντικές πληροφορίες για την κοινωνική σου δράση. Η δημοκρατία σχετίζεται με την ανοικτή δημοσιότητα. Χωρίς ελεύθερη δημοσιότητα δεν υπάρχει δημοκρατία.
Υπόσχεση δεύτερη: Είμαστε διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούμε δημοσίως με τον Στάθη Γιαννέλο και τις ηθικοπολιτικές αστάθειες του, όποια ώρα και στιγμή το θελήσει, και με όποιο είδος δημοσίου διαλόγου ζητήσει ο ίδιος: θα προτείναμε  «ζωντανή» δημόσια αντιπαράθεση σε αίθουσα του δήμου Διστόμου με ακροατήριο όλους εκείνους οι οποίοι τον ψηφίζουν. Ο άνθρωπος είναι ζώο που υπόσχεται, υποστηρίζει ο φιλόσοφος και εμείς υποσχόμαστε στον Στάθη Γιαννέλο, μια έντιμη και αξιοπρεπή συζήτηση η οποία δε θα έχει καμία σχέση με τον τρόπο που ο ίδιος μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους.
Σημείωση πέμπτη: Κάποιος σχολιαστής με το προσωνύμιο giannisdistomo (έχει αναρτημένη τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα) σημειώνει: «… η προσπάθεια συσχέτισης των γεγονότων είναι άστοχη και προφανώς δεν έχει καμία σχέση η επαγγελματική ιδιότητα του κυρίου Στάθη Γιαννέλου με την παραίτηση του από την θέση του προέδρου του δήμου». Πως συμβαδίζει η έκφραση «του κύριου Γιαννέλου» με την εικόνα του Τσε Γκεβάρα αγαπητέ εν διαδικτύω αδελφέ «γιαννοδιστομίτη» ( giannisdistomo); 
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η «γκεβαρική» άποψη του «γιαννοδιστομίτη» (giannisdistomo) ότι:  «Θεωρώ όμως άδικο και παράλογο να ταυτίζεται η επαγγελματική ιδιότητα κάποιου αιρετού με τις θέσεις που εκφράζει στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Αδικήσαμε τον κακομοίρη τον Στάθη Γιαννέλο της Κόκα Κόλα κατά τον γκεβαριστή του Διστόμου.  Είναι φαίνεται λογικό κατά τον συμπαθή σχολιαστή να απολύει κανείς σωρηδόν, να μετέρχεται κάθε τέχνασμα στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, να θεωρείται δηλαδή «μάγκας» και «καπάτσος» και οι υπόλοιποι να υποστηρίζουμε ότι μας αφήνει αδιάφορους η ιδιωτική και επαγγελματική του δραστηριότητα. Αν ήταν ο Τσε Γκεβάρα, έμπορος όπλων θα αναρτούσε ο  ορθολογιστής «γιαννοδιστομίτης"  (giannisdistomo) τη φωτογραφία του στο ιστολόγιο. Η λογική δεν είναι ποτέ ανεξάρτητη από το περιεχόμενο.
Μας άρεσε το σχόλιο για τον «Μαζωνάκη» και για τις «συνδιασκεδάστριες». Δείχνουν και αυτά το ποιόν του προσώπου στο οποίο αναφερόμαστε.
Τελευταία (για σήμερα) σημείωση: Στάθη Γιαννέλο, φαίνεται ότι χάνεις την ψυχραιμία σου. Μας ενημέρωσαν από την Θεσσαλονίκη, ότι απειλείς με εισαγγελέα άτομα που ανάρτησαν επώνυμα καταγγελίες για το ρόλο σου στις απολύσεις στην Κόκα Κόλα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ξέρεις εσύ,  εκείνο το παλληκάρι από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία της Θεσσαλονίκης που τόλμησε να αναφερθεί επώνυμα στα τεχνάσματά σου. Μην ανησυχείς θα αναπαράγουμε και εμείς το κείμενο που ανάρτησε  στο twitter και θα περιμένουμε να μας στείλεις τον εισαγγελέα, για το φοβερό και τρομερό έγκλημα της δημοσιοποίησης πράξεων και ενεργειών σου. Θα γελάσουν και τα παρδαλά κατσίκια του τσοπανάκου της Αράχωβας! Α
Καληνύχτα σε όλους τους φίλους του Διστόμου, της Αράχοβας και της Αντίκυρας – είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πολύ φανατικούς φίλους εκεί- και όνειρα γλυκά στον Στάθη Γιαννέλο. Η Θεσσαλονίκη τον περιμένει αύριο. (Αύριο το μενού θα είναι πολύ πλούσιο)
Υ.Γ.: Ας αποδεσμευτούν λίγο από τις συνωμοσιολογίες οι διαλεγόμενοι στα μπλογκ της Αράχοβας, δεν έχουμε καμία σχέση με την περιοχή. Επίσης επειδή πολλοί αναφέρθηκαν σε «λάσπες» και άλλα φαιδρά, σημειώνουμε ότι δεν χρειάζεται να παίζει ένας ολόκληρος τόπος το παιχνίδι του Στάθη Γιαννέλου και της Κόκα Κόλα. Στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη χαντακώνονται δεκάδες οικογένειες και σε αυτό πρωτοστατεί ο συντοπίτης σας δημοτικός σύμβουλος  Στάθης Γιαννέλος με τις πλάτες που του δίνουν τα λεφτά της Κόκα Κόλα(έως πότε θα έχει αυτή τη θέση στο δημοτικό συμβούλιο θα το αποφασίσετε εσείς με τις αντιδράσεις σας). Και ένα τελευταίο: Θα μπορούσαμε να γράψουμε πράγματα τα οποία αφορούν αποκλειστικά προσωπικά ζητήματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας. Ούτε για το Hotel Kempinski  της Θεσσαλονίκης θα γράψουμε, ούτε για κάτι αντίστοιχο. Ή μήπως ενδιαφέρει και το Kempiski; Νη τω Δία, δε θα γίνουμε και espresso.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου