Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


Προκαλεί ο Γιώργος Βράνης
Βρομικές τακτικές της Κόκα Κόλα
Προκαλεί τους εργάτες, που επέστρεψαν μετά από 43 ημέρες απεργιακούς αγώνα στη δουλειά τους, ο διευθυντής προσωπικού της Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης Γιώργος Βράνης. Η έκβαση της απεργίας δε φαίνεται να ικανοποιεί τους ιθύνοντες της πολυεθνικής, οι οποίοι μάλλον επιδίωκαν ολοκληρωτικό κλείσιμο της μονάδας στην Θεσσαλονίκη. Ο Γιώργος Βράνης, ο άνθρωπος που επωμίστηκε το βρόμικο ρόλο να εκτελέσει εν ψυχρώ και την τελευταία αξιόλογη βιομηχανία της περιοχής και να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, στρέφεται με σκαιό τρόπο ενάντια στους εργαζόμενους, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα να λειτουργεί με βάση γενικότερο σχέδιο για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.  Η κεντρική διεύθυνση της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον καλά θα κάνει να ξεκαθαρίσει τη θέση της δημόσια απέναντι στο λαό της Βόρειας Ελλάδας για την τύχη του εργοστασίου και πότε θα ανοίξει τις γραμμές παραγωγής.
Big brother is watching you
Στο παραπέντε: Σάρωσε ο Στάθης Γιαννέλος… στο παρά πέντε πρόλαβε την απώλεια της αγοράς της Βόρειας Ελλάδας. Τελικά, τα κατάφερε, ο μπαγάσας. Άδειασε δύο εργοστάσια από το εργατικό προσωπικό. Αυτό και αν είναι αναδιάρθρωση. Μη μας ρωτάτε για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις. Εμείς δεν είμαστε μαρτυριάρηδες να εκθέτουμε καθωσπρέπει κυρίους. Τζέντλεμαν ο Στάθης με τις διπλές αποζημιώσεις της Κόκα Κόλα. Δυστυχώς για αυτόν και γάτα υπήρχε και ζημιά έγινε. Και η ζημιά θα αποκατασταθεί. Και ο Στάθης Γιαννέλος με τον Γιώργο Βράνη θα είναι οι πρώτοι που θα σηκώσουν τον σταυρό του μαρτυρίου για την αποκατάσταση της ζημιάς. Τίποτε δεν τελείωσε. Οι γραμμές παραγωγής θα πρέπει να ξαναλειτουργήσουν, ειδάλλως…  bye, bye bulgarian coca cola.
Ο «σεκιουριτάς»:Ο τζέντλεμαν Στάθης Γιαννέλος διαμαρτυρήθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για το προσονείδιο «γιος τους εργάτη» και «σεκιουριτάς». Όσον αφορά το πρώτο εξηγήσαμε ότι με αυτό το παρατσούκλι τον αναφέρουν πολλοί εργαζόμενοι στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι δα και τίποτε κακό να είσαι «γιος εργάτη». Ή μήπως ο Στάθης Γιαννέλος δε θέλει να του υπενθυμίζουν την καταγωγή του, τώρα που μεγαλοπιάστηκε; Όσον αφορά τον τίτλο του «σεκιουριτά» ας αναζητήσει τους ονοματοδότες στους άσπονδους φίλους του, τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης. Κάτι γνωρίζουμε και εμείς από τα εσωτερικά της Κόκα Κόλα 3 Ε. Ρουφιάνοι δεν υπάρχουν μόνο μεταξύ των εργατών…
Διαμαρτυρήθηκε για την έκφραση «γιος του εργάτη», υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του απεβίωσε πριν από μια δεκαπενταετία. Εμείς δεν αναφερθήκαμε ποτέ στον πατέρα του, αλλά στη δική του παρελκυστική τακτική απέναντι στους εργάτες να τους υπενθυμίζει ότι και ο ίδιος είναι «γιος εργάτη». Κοντολογίς για να τους πείσει ότι και αυτός είναι ένας από αυτούς και θέλει το καλό τους… Έξυπνο!
Όσο αναζητούμε ίχνη στο Διαδίκτυο και στον τύπο – αχός βαρύς ακούγεται πολλές κουβέντες πέφτουν…- διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε πέσει στο ελάχιστο έξω στους υπολογισμούς μας και τις εκτιμήσεις μας για το στέλεχος της πολυεθνικής Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον Στάθη Γιαννέλο: ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για τα πιο ακατάλληλα πράγματα.
Ο Στάθης Γιαννέλος, θεωρώντας ότι τα κείμενα συγγράφονται και εκπορεύονται από τους συνδικαλιστές, προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους νεότερους από αυτούς, αλλά πέφτει έξω και ενώ οι συνδικαλιστές θα τον αφήσουν στην ησυχία του, εμείς το μόνο που θα σεβαστούμε είναι η οικογενειακή του ζωή και τίποτε άλλο. Οι δικές μας αρχές και αξίες δεν είναι σαν τις προπαγανδιστικές πομφόλυγες της Κόκα Κόλα. Αλλά κάθε δημόσια εμφάνιση  και επαγγελματική και κοινωνική  του δραστηριότητα θα ελέγχεται συστηματικά και θα κρίνεται αναλόγως.
Στάθη Γιαννέλο, μπορείς να τρως, να πίνεις, να ξενυχτάς, να κοιμάσαι και να ξενοκοιμάσαι, όπου και όποτε θέλεις, δεν μας αφορά, αλλά κάθε σου πράξη που θίγει εργατικά δικαιώματα, που θίγει ανθρώπινες υπάρξεις και προσβάλλει την έννοια του ανθρώπου θα μας βρίσκει αντιμέτωπους. Και η συμπεριφορά σου όλο αυτό το διάστημα προσέβαλλε κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Όσον αφορά τον εργάτη πατέρα σου, δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουμε τον όρο «γιος του εργάτη». Όχι για χάρη σου, αλλά γιατί εμείς έχουμε και αρχές και αξίες Στάθη Γιαννέλο Διευθυντή της πολυεθνικής Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον και μας προβλημάτισε η ακόλουθη αναφορά συντοπίτη σου στο Διαδίκτυο , σε μια από εκείνες τις ανούσιες διαδικτυακές προστριβές που τόσο σε συγκινούσαν στο παρελθόν: « Στάθη μας απογοήτευσες όλους. Είχαμε μια ελπίδα πάει και αυτή. Γιαννέλο δε είσαι τίμιος. Κρίμα για το όνομα που κουβαλάς, τιμούσα και σεβόμουνα τον πατέρα σου. Εσύ δεν του έμοιασες ούτε στο μικρό του δακτυλάκι». [19 Φεβρουαρίου 2011, μετά από μια διαδικτυακή συζήτηση που προκάλεσε ο ίδιος ο Στάθης Γιαννέλος] Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την ανώνυμη παρέμβαση. Αλλά και μια στα χίλια να έχει δίκιο, είμαστε υποχρεωμένοι να μην αναφερθούμε ξανά στον χαρακτηρισμό «γιος του εργάτη». Κατά τον ισχυρισμό του ανώνυμου συντοπίτη του Στάθη Γιαννέλου, ο διευθυντής της πολυεθνικής Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον δεν αξίζει ούτε όσο το μικρό δακτυλάκι ενός εργάτη από τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Τιμούμε τον εργάτη και δε ξαναχρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη έκφραση για το γιό του.
Ο τοπάρχης: Ο Στάθης Γιαννέλος φαίνεται ότι για κάποιους στην  ιδιαίτερη πατρίδα του παίζει το ρόλο του κοινωνικού τοπάρχη. Το φαινόμενο είναι γνωστό από παλαιότερες εποχές όταν διάφοροι μυστήριοι απόστρατοι, διευθυντές κλπ. διόριζαν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα τους δικούς τους ανθρώπους.  Ο μέγας Στάθης Γιαννέλος φαίνεται ότι ακολουθεί αυτή την απαρχαιωμένη επιχειρηματική στρατηγική στην περιοχή του και κάποιοι… πίνουν νερό στο όνομά του. Σημειώνει κάποιος στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση με το όνομα ΠΑΡΝΑΣΣΑΡΑΣ το εξής: «Η  μισή Αράχωβα  απ΄αυτόν [σ.σ. Στ. Γιαννέλο] τρώει ψωμί». Φυσικά, η παρέμβαση  αυτή δεν έμεινε αναπάντητη, γιατί…  στου Γιαννέλου την αγκαλιά σφάζονται παλικάρια: «Και επειδή ρε ΠΑΡΝΑΣΣΑΡΑ εσύ τρως ψωμί πρέπει εμείς να σκύψουμε να μας ρίξει και έναν». Πιπέρι, παλιόπαιδο, τι είναι αυτά που γράφεις! Και συνεχίζει ο «Ανώνυμος»: «Ποια μισή Αράχωβα τρώει ψωμί ρε τιποτένιε τύπε, ραγιά, ορτινάτσα, γλύφτη, οσφυοκάμπτη, ρουφιάνε, που θα πρέπει να ντρεπόμαστε κιόλας. Τράβα γλύψε τα παπούτσια του αφεντικού σου του κωλοτούμπα, και άσε τα υπόλοιπα».  Όουπς! Ξανασυννέφιασε ο Παρνασσός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου